Scroll Top
PSD Koningin Emma keert terug naar Vlissingen

Voor velen roept het een nostalgisch beeld op: mensen die vroeger in de kou stonden te wachten aan de kade. Op een gedenkwaardige woensdagochtend keert de PSD Koningin Emma terug naar haar mooie  geboorteplaats Vlissingen, waarmee een mooie emotioneel moment werd gemarkeerd dat velen in de kern raakte.

De Koningin Emma heeft een rijke geschiedenis, dienende bij de Provinciale Stoom Dienst (PSD). In maart voltooide de PSD de reis van Scheveningen naar Vlissingen, zoals eerder vastgelegd op beeld. Gedurende de afgelopen maanden heeft de Kloeg Collection het schip onder handen genomen en omgetoverd tot een uniek hotelschip.

De transformatie naar een hotelboot is op het moment in volle gang. De komende maanden zullen volledig benut worden om het schip gereed te maken voor de officiële opening van het hotel, die naar verwachting in aankomende april zal plaatsvinden. Het historische karakter van de Koningin Emma blijft behouden, terwijl het schip een nieuwe rol vervult als accommodatie en rust plaats, waar gasten een unieke ervaring op het water kunnen beleven.

Dit initiatief geeft niet alleen het schip een tweede leven, maar brengt ook een stukje maritieme geschiedenis tot leven voor degenen die zich de wachttijden op de kade nog levendig herinneren. Het belooft een opmerkelijke en mooie toevoeging te worden aan de gastvrijheids industrie in Vlissingen, waarbij het verleden en heden in harmonie samenkomen voor een buitengewone beleving op dit historische schip.

 

Lees hier meer over de PSD Koningin Emma

Gerelateerde video’s IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters